Wat heeft u al voor stappen richting duurzaamheid genomen - Ons Klimaat

Ons Klimaat
Ga naar de inhoud
Ook wij hebben te maken met dezelfde soort letterlijke en figuurlijke drempels en beperkingen waarmee u ongetwijfeld op welke manier dan ook te maken heeft.
Uw huis heeft al een CV bijvoorbeeld. We kennen het probleem. Hebben wij ook. Op kantoor (aan huis, maar wel los van het huis) hebben we de CV dan ook laten zitten maar hebben we er infrarood panelen bij geplaatst. Dat is dubbel op... Zodra we dezelfde stap in huis zetten kan de CV op kantoor er ook uit en kan de gasaansluiting verdwijnen.

We hebben ondertussen ook al twee sets met zonnepanelen geplaatst. We wachten echter met een thuis accu tot de salderingsregeling sneuvelt. Op dat monent is de ontwikkeling van de thuis accu ook weer enkele jaren verder. Daarbij moeten we overigens ook 'out of the box' durven denken. Bijvoorbeeld warm/koud oplossing zoeken in een enorme bassin met daarin een zak met zout water. Dat bassin kan bijvoorbeeld onder het huis komen? Ten opzichte  van een lood accu kan zo'n bassin veel meer energie opslaan en kan je dan mogelijk wél de winter doorkomen op duurzame energie.

In ons huis is een enorme verbouwing nodig als we van de CV af willen stappen. Toen de CV ketel vervangen moest worden woonden we er pas 5 jaar. Te snel om dan al aan een enorme verbouwing te denken. Heel bewust hebben we daarom besloten om eerst nog te investeren in een relatief goedkope, maar wel zuinige CV ketel.
Als we een keer gaan verbouwen, dan is dat het moment om te kijken naar een andere indeling van het huis waarbij een warmwaterpomp of een CV op houtpellets te overwegen is, maar dan wel vanaf de begane grond. Onze CV ketel is nu midden in het huis op de eerste verdieping te vinden. Een hopeloze plek als je over wilt stappen op een andere techniek. Het vervelende is echter dat alle buizen die kant op lopen.
OVER ONS
Dit initiatief is tot stand gekomen via Pro Gain BV dat zich via enkele websites en nieuwsbrieven bezig houdt met het (duurzame) energie vraagstuk.
Created with WebSite X5
ADRES
Sint Oedenrodeseweg 41
5681 PH  BEST, Nederland.
Alleen op afspraak
Terug naar de inhoud